VÅRA DANSKURSER

 

VÅRTERMINEN 2023 – KURSSTART VECKA 3

ANMÄLAN OCH ÅNGERVECKA (PROVA-PÅ)

ANMÄLAN FÖR VÅRTERMINEN 2023 ÄR NU STÄNGD. ANMÄLAN FÖR HÖSTTERMINEN ÖPPNAR HÄR NÄR SCHEMAT ÄR KLART, VILKET BRUKAR VARA I AUGUSTI. VÄLKOMMEN TILLBAKA DÅ!

Det är viktigt att du anmäler dig/ditt barn innan kursstart för att säkra en kursplats. Detta gäller både gamla och nya elever.

Första kursveckan kan användas som gratis prova-på, då det kostnadsfritt går att avboka kursen inom 6 dagar efter första kurstillfället.

Vill du ångra/ändra din anmälan innan eller efter kursstart måste du meddela oss via info@eskilstunadansakademi.se.

VÅRA DANSSTILAR OCH KURSUTBUD

NIVÅBESKRIVNING OCH GRUPPINDELNING

Nivåerna i klasserna är satta som rekommendation efter hur många terminer eleven dansat:

N – Nybörjare
N/F – Nybörjare/fortsättning = nybörjare eller minst 1-2 terminers förkunskaper
F – Fortsättning = minst 4 terminers förkunskaper
F/M – Fortsättning/medel = minst 6 terminers förkunskaper
M – Medel = minst 8 terminers förkunskaper
M/A – Medel/avancerad = minst 10 terminers förkunskaper
A – Avancerad

Detta är en ungefärlig nivåindelning. Välj hellre en grupp som kanske är lite för lätt första gången än tvärtom. Ofta är inte antalet terminer så avgörande som vilken dansteknisk nivå eleven befinner sig på. Rådgör gärna med läraren eller kontakta oss via info@eskilstunadansakademi.se, så hjälper vi dig att hitta rätt kurs.

Läraren ansvarar för att du ska kunna utvecklas i rätt riktning och få den hjälp som just du behöver. Är du i rätt nivå så får du ut mesta möjliga av din dansträning. Är du på fel nivå finns risken att du skadar dig. Vid behov kan därför läraren hänvisa eleven till en annan grupp som passar elevens ålder/nivå bättre. Detta meddelas i så fall i bokningsbekräftelsen via e-post innan kursstart eller av läraren under de första kursveckorna.

Gruppindelningen på vårterminen är densamma som för höstterminen, om inte läraren meddelar annat. Vid för få deltagare till en kurs kan vissa kurser behöva slås ihop eller i värsta fall utgå. Vi gör alltid vad vi kan för att ta emot alla elever, t ex genom att erbjuda en annan liknande kurs.

MER INFORMATION KRING ANMÄLAN, ÅNGERVECKA/PROVA-PÅ, PRIS, RABATTER OCH BETALNING

Bokningsbekräftelse
Som bekräftelse på din anmälan och att du/ditt barn fått en kursplats, får du en bokningsbekräftelse till angiven e-postadress inom 1-2 dygn. Får du ingen bekräftelse via e-post rekommenderar vi att du kollar din skräppost, annars kontakta oss på info@eskilstunadansakademi.se.

Ångervecka (prova-på)

Du har möjlighet att kostnadsfritt ångra din anmälan efter första kurstillfället, dvs första kursveckan kan användas som gratis prova-på. Det är mycket viktigt att du meddelar direkt om du inte vill fortsätta kursen, SENAST 6 DAGAR efter att kursen påbörjades. Avanmälan sker till info@eskilstunadansakademi.se.

Missade du prova-på-veckan eller vill prova en andra gång, kontakta oss så går det ofta att ordna ett prova-på-tillfälle senare under terminen, mot en engångsavgift på ca 140-180 kr.

Pris och antal kurstillfällen
Kurspriset gäller 12 kurstillfällen per termin (om inte annat anges) och skiljer sig beroende på klassens längd, lärarens utbildningsnivå och antal lärare. Kurspriset anges i schemat för respektive kurs. Ev inställda klasser brukar tas igen efter terminens slut, men om det inte är möjligt kan enstaka klasser ställas in helt.

Utöver kursavgift tillkommer en årsavgift på 150 kr per elev som avser försäkring för höst- och vårterminerna. Den benämns som “medlemsavgift elev” och faktureras separat via systemet IdrottOnline (se Betalning och faktura).

Rabatter VT 2023
Dansa-så-mycket-du-vill-pris: 8950 kr
För ett fast pris per termin får du dansa så många kurser du vill under en termin! Se bara till att du anmält dig och säkrat din plats innan kursstart.

Betalning, faktura och delbetalning
Faktura på kursavgiften och ev medlemsavgift skickas till angiven e-post via systemet IdrottOnline i början av terminen. Det är viktigt att den e-post som anges i anmälan är vårdnadshavarens om eleven är under 18 år.

Det går bra att dela upp fakturan på 3 tillfällen, bara det anges i anmälan.

Fakturan går att betala via Swish eller bankgiro. Det går också bra att betala via Swish direkt när du fått bokningsbekräftelsen och du är säker på att du/ditt barn ska gå kursen.

Hantering av person-/kontaktuppgifter
Genom att du skickar in din anmälan godkänner du att dina person- och kontaktuppgifter sammanställs till ansvariga danslärare och sparas hos Föreningen Eskilstuna Dansakademi samt att angiven e-postadress får användas för informationsbrev från dansskolan, tex vid ändrat kursschema eller inställda klasser, om dansfestivalen eller vid nyheter såsom workshops och schema inför en ny termin.

Om ni som elev/vårdnadshavare till elev inte längre vill att vi har dessa uppgifter, vänligen kontakta oss via info@eskilstunadansakademi.se.

 

BALETT, BALETTREPERTOAR OCH TÅSPETS

Ålder: Från 4 år och uppåt. Balettrepertoar och tåspets från 13 år.
Lärare: Claudia, Alva, Maja och Ellinor

BALETT

Den klassiska baletten är grunden för all konstnärlig dans, ett måste även för dig som vill bli en bra dansare inom jazzdans, modern dans eller andra inriktningar. Typiska kännetecken för den klassiska baletten är kroppens raka hållning och de utåtriktade benen och fötterna.

Här lär du dig den klassiska balettens grunder, rörelsekoordination, styrka, spänst och balans. Lektionen innehåller stångskola, au milieu, diagonaler, hopp och stretching.

Balett för de yngsta (4-7 år) sker under lekfulla former. Från 8 års ålder ges en mer klassisk balettlektion.

BALETTREPERTOAR OCH TÅSPETS

Dessa klasser utgör komplement till en vanlig balettklass. Förkunskaper i balett krävs.

Tåspets
Typiskt för den klassiska baletten är tåspetstekniken där du dansar på tåspetsarna i en förstärkt sko. Detta kräver styrka och god teknik. Vi börjar träna vid stången för att i takt med elevens utveckling överföra tåspetsövningarna till golvet.

Läraren bedömer innan kursstart om eleven har den fotstyrka (fötterna måste vara färdigväxta) och förkunskaper i balett som krävs för att delta, så att eleven inte skadar fötterna.

Repertoar
På denna dansklass arbetar du med instudering av kända koreografier och övar på tolkning av stil och känsla. Vårterminen avslutas med en särskild föreställning där eleverna framför koreografierna som solo eller i mindre grupper.

Klassen passar endast elever som är kunniga i tåspets sedan tidigare.

KURSUTBUD VT 2023

BARNDANS

Ålder: 3-4 år
Lärare: Pernilla

Dans för de små. Under en lekfull undervisningsform utvecklas musikalitet och koordination. Barnen får lära sig lätta danssteg och enkla balettövningar. Barndans uppmuntrar till rörelseglädje och ger en naturlig känsla för dans.

Föräldranärvaro:
Under lektionerna är barnet själv i danssalen och föräldern väntar utanför, detta för att gruppen ska fungera och arbeta på bästa sätt.

Klädsel:
Vi rekommenderar kläder som barnet kan röra sig i och som inte är för varma. På fötterna kan barnet ha strumpor med halkskydd eller mjuka balettskor så att man inte halkar. Barnet ska inte ha på sig lösa smycken, t ex halsband/armband, som kan fastna och göra dem illa.

KURSUTBUD VT 2023

CIRKUSAKROBATIK

Ålder: från 4 år och uppåt
Lärare: Stephanie

KURSUTBUD VT 2023

FLOORWORK/STRETCH

Ålder: Från 14 år och uppåt
Lärare: Stephanie och Hanna LE

I Floorwork tränar du smidighet och styrka i takt med din mognad och utveckling. Lektionen består av övningar som utvecklar styrka och flexibilitet i kroppen och förbättrar din utåtvridning, hållning och placering.

Kursutbud VT 2023

HEELS COMMERCIAL

Ålder: från 14 år och uppåt
Lärare: Stephanie

Vi jobbar med att lära oss stå, gå, föra oss och dansa i high heels/höga klackar. Vi peppar varandra och ger självförtroendet en boost. Utöver teknikövningar och diagonaler så jobbar vi även med koreografier med olika fokus. Målet är att bli fullt bekväm i höga klackar.

Kursutbud VT 2023

HIPHOP

Ålder: från 10 år och uppåt
Lärare: Stephanie

KURSUTBUD VT 2023

JAZZ

Ålder: Från 4 år och uppåt
Lärare: Hanna LE, Stephanie, Hanna J, Ellinor och Pernilla

Jazz är en av de populäraste dansstilarna idag och ligger till grund för de flesta koreografier i musikvideor, musikaler och filmer. Dansen kännetecknas av sin energi, känsla och elegans. Den har dessutom haft stor betydelse i utvecklingen av många moderna danser.

Du lär dig grunderna inom jazzdans, rörelsekoordination, kondition, styrka och smidighet. Vi arbetar med begreppen tyngd, frasering och rytm.

Jazz för de yngsta (4-6 år) sker under lekfulla former. Från 7 års ålder ges en mer klassisk jazzlektion.

KURSUTBUD VT 2023

LATIN JAZZ

Ålder: Från 14 år och uppåt
Lärare: Hanna LE

Jazzdans med latinoinslag. Latin Jazz dansas i singel där salsa blandas med jazz i ett högt tempo. Betoningen ligger på feeling och stil. En härlig dansstil full av rytm, energi, glädje och gung. Rörelsekoordination, kondition, styrka och smidighet tränas.

KURSUTBUD VT 2023

LYRICAL JAZZ

Ålder: Från 14 år och uppåt
Lärare: Hanna LE

Lyrical Jazz är en form av jazz som kan beskrivas som flödande och emotionell med förlängda rörelser, ofta med starkt känslouttryck.

KURSUTBUD VT 2023

MODERN DANS

Ålder: Från 8 år och uppåt
Lärare: Stephanie

Modern dans, även kallad Contemporary, är en flödande, energisk, uttrycksfull dans med mycket akrobatiska inslag. Den är inte lika strikt som t ex klassisk balett utan har mycket friare rörelser.

KURSUTBUD VT 2023

MUSICAL WORKSHOP

Ålder: Från 5 år och uppåt
Danslärare: Hanna LE, Silje och Ellinor
Sånglärare: Titti, Robinette, Silje och Ellinor

Du lär dig dansa olika stilar som jazz, street, showdance mm, medan vi sjunger sånger från musikaler, melodifestivaler och hitlistorna. Syftet med Musical Workshop är att sjunga och dansa samtidigt.

I musikalindustrin krävs idag att du behärskar dans, sång, teater och ofta även stepp för söka dig vidare på både utbildningar och så småningom professionella jobb.

KURSUTBUD VT 2023

RIVERDANCE

Ålder: Från 14 år och uppåt
Lärare:  Hanna LE  och Hanna J

Keltisk folkdans. Vi dansar till irländsk musik. Raka armar och mycket fot- och benarbete står i fokus. Formationer och stora rörelser över golvet är något som återkommer i Riverdance.

KURSUTBUD VT 2023

STEPP

Ålder: Från 12 år och uppåt
Lärare: Christina

Du dansar med steppskor. Fred Astair och killarna i Stomp är två exempel på steppdansare. Vi steppar till musik från Sinatra till de senaste på topplistorna. Rytm, timing och balans är fokus med stor dansglädje.

KURSUTBUD VT 2023

TEATER/SCENISK GESTALTNING

Ålder: Från 10 år och uppåt
Lärare: Pernilla

Genom en blandning av drama- och teaterövningar undersöker och utvecklar vi våra sceniska förmågor. Vi kommer bland annat arbeta med hur vi förmedlar olika känslor i kropp, ansikte och röst och hur vi bygger en karaktär.

Detta är en kurs för dig som vill spela teater men även för dig som vill utveckla ditt sceniska uttryck och din sceniska gestaltning . Kursen är ett bra komplement till Musical Workshop.

KURSUTBUD VT 2023
 FÖLJ OSS


MEDLEM

VILL DU BLI MEDLEM OCH/ELLER VOLONTÄR I FÖRENINGEN ESKILTUNA DANSAKADEMI?

Årlig medlemsavgift 200 kr.


NYHETSBREV

VILL DU FÅ VÅRT NYHETSBREV?