ESKILSTUNA DANSAKADEMI SÖKER DANSLÄRARE!

Eskilstuna Dansakademi (EDA) är en dansskola i Eskilstuna som erbjuder danskurser för både barn, ungdomar och vuxna, från tre år och uppåt. Vi välkomnar såväl nybörjare som elever som vill satsa vidare inom dansen, med fokus på att ge eleverna en stark teknisk grund oavsett dansstil. De dansstilar vi erbjuder idag är balett inkl. tåspets, olika inriktningar inom jazz, modern dans, musical workshop och riverdance. Vi har cirka 220 aktiva elever varje termin.

För att kunna utveckla oss vidare och även utöka vår tillgänglighet söker vi nu utbildade danslärare inom balett, modern dans och street. Alla dessa är dansstilar i fokus för vår dansskola och där vi nu behöver förstärkning!

EDA har en stolt historia som Eskilstunas äldsta dans- och artistskola och bygger på arvet från Charlie Rivel Jr’s Dansskola som grundades för över 40 år sedan. Varje vår avslutas terminen med en stor avslutningsföreställning på Eskilstuna Teater som brukar vara mycket uppskattad av både elever, lärare och publik. Sedan år 2022 drivs dansskolan av Föreningen Eskilstuna Dansakademi, som är en ideell förening, under konstnärlig ledning av Hanna L. Ehrlund. Lokalerna ligger centralt i Eskilstuna, med god tillgänglighet med bil och nära avstånd till tågstationen. Eskilstuna är en stad med goda pendlingsmöjligheter både från Stockholm, Västerås och Örebro med omnejd.

Vi söker en eller flera utbildade danspedagoger som kan hjälpa våra elever ta fortsatta steg mot vidare engagemang inom scenkonsten! Vårt mål framöver är bland annat att vi vill återuppta tidigare verksamhet med danslinjer, inom såväl balett, modern dans och jazz. Vi vill också utveckla vår dansverksamhet för de yngsta barnen. Som lärare hos oss finns det stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten. Utöver att utbildning inom dans och pedagogik är meriterande lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Är detta någonting för dig? Hör av dig till Hanna L. Ehrlund via mejl hanna.l.ehrlund@eskilstunadansakademi.se senast 30 juni.