VÅRA DANSLÄRARE

 

HANNA L. EHRLUND

Jazz, Latinjazz, Lyrisk Jazz, Musical Workshop, Riverdance, Floorwork/Stretch

Hanna är konstnärlig ledare för Eskilstuna Dansakademi och regissör för dansfestivalen.

CLAUDIA BURBIDGE

Balett, Tåspets

Claudia började som balettlärare på skolan redan år 1982, då den hette  Charlie Rivel Jr's Dansskola och hon undervisar nu flera barn till tidigare danselever. Under en period har hon även arbetat på skolan som jazzdanslärare. Hon utbildade sig från början i Bournemouth, men gick senare också på Balettakademien i Stockholm.

"- Det är så roligt att eleverna hela tiden blivit fler, att dansen lever. I klassisk balett finns regler för allt. Jag brukar säga till mina elever att de enda kroppsdelar de inte behöver tänka på är näsan och öronen!"

Claudia är också den som syr en stor del av kostymerna till dansfestivalen, vilket hon gör med mycket skicklighet och fantasi.

CHRISTINA "KICKI" TÖRNROS

Barndans, Balett, JazzStepp

HANNA JOKELA

Jazz, Riverdance

MAJA ENARSSON

Balett, Modern

Maja började dansa på dansskolan när hon var tre år gammal och sedan dess har hon dansat i princip alla dansskolans olika dansstilar. Hon fastnade tidigt för framför allt baletten och har ägnat större delen av sin fritid åt dansen. Hon har även tagit olika dansklasser i Stockholm och haft ett flertal olika professionella danslärare i balett och modern.

Sedan flera år tillbaka undervisar hon yngre elever på dansskolan. Hon vill ge eleverna en rolig upplevelse samtidigt som hon vill ge dem en möjlighet att utvecklas inom dansen!


ROBINETTE SVEDBERG

Musical Workshop

Robinette började dansa på dansskolan innan hon fyllde 3 år och dansade då balett för Claudia. Hon har sedan dess provat på många olika dansstilar och även tävlat en hel del i dans.

I grundskolan gick hon musikklass på Djurgårdsskolan och utöver det har hon även tagit sånglektioner för ett par olika lärare på musikskolan. Även i sång har Robinette tävlat, och dessutom deltagit på ett par artistläger.

2021 släppte Robinette sina första låtar på bl.a. Spotify och jobbar just nu på sitt eget artistprojekt.

SILJE DETICEK

JazzMusical Workshop

SOFIYA PELESHOK

Balett, Jazz

Sofiya började dansa som sjuåring, och har gått på flera olika dansskolor både i Karlstad och Eskilstuna, men 2010 flyttade hon till Eskilstuna och började dansa på Eskilstuna Dansakademi. 

Under sin tid i Karlstad, parallellt med universitetsstudier, dansade hon i ett danskompani samt jobbade med att uppträda på olika gig såsom O’Learys och Nöjesfabriken.

Efter examen flyttade hon tillbaka till Eskilstuna och började sedan undervisa på dansskolan. Strax därefter blev hon anställd som dansare för Eskilstunarevyn, och håller samtidigt igång med övriga projekt såsom att koreografera musikaler i Strängnäs och ta hand om dansskolans sociala kanaler.

CHRISTINA "TITTI" SWÄRD

Titti är uppvuxen i en musikfamilj i Arvika där fiol, dans och körsång upptog hennes fritid. Efter gymnasiet flyttade hon till Stockholm och gick enstaka kurser på Balettakademien. Hon flyttade sedan till Eskilstuna, då hon kom in på Charlie Rivel Jr's Dansskolas "Entertainer Art School" och gick där som elev mellan 1982-87.

1984 började hon sjunga i coverbandet Rock'n Roll Machine. Utöver de egna spelningarna så backade de också upp en hel del gästartister som Peter Lundblad, Lili och Sussie, Tommy Nilsson, Kurt Olsson, Anders Lundin och Harpo för att nämna några. Mellan 1991-96 var bandet Ted Gärdestads kompband. Sedan 2011 är Rock'n Roll Machine på turné med "En hyllning till Ted Gärdestad och hans musik".

1996 började Titti arbeta tillsammans med Charlie Rivel Jr på hans dansskola, där de tillsammans utformade kursen Musical Workshop, som hon fortfarande idag leder och undervisar i, nu tillsammans med Hanna L. Ehrlund.


ELLINOR WAMME

Balett/barn, Jazz, Musical Workshop 
Föräldraledig vårterminen 2024.