VANLIGA FRÅGOR

 

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får till dansskolan. Hittar du inte svar på dina frågor är du välkommen att kontakta oss på info@eskilstunadansakademi.se.

KURSUTBUD

Mitt barn vill börja dansa hos er, hur gör vi?

Vi välkomnar alla elever till oss, från 3 år och uppåt! All information om våra danskurser finns här på vår hemsida. Ni är också varmt välkomna att mejla in ev. frågor till info@eskilstunadansakademi.se.

Vilken dansstil passar mig?

Du kan läsa mer om våra olika dansstilar här på hemsidan. Vårt kursutbud och vilka dansstilar vi erbjuder varierar lite från termin till termin. Vi rekommenderar att du gärna anmäler dig till flera kurser inför kursstarten, så kan du prova på vad som passar dig under första kursveckan.

Hur ser jag vilka danskurser ni har denna termin?

Aktuellt schema för terminen presenteras här på vår hemsida. Schemat för höstterminen brukar vara klart i början av augusti och vårterminens schema i början av december.

Hur vet jag vilken kurs som passar mig/mitt barn?

För att du ska få ut så mycket så möjligt av din dansträning är det viktigt att du väljer rätt danskurs utifrån ålder och nivå. Rådgör gärna med läraren eller kontakta oss på info@eskilstunadansakademi.se så hjälper vi dig hitta en kurs som passar.

Gruppindelningen på vårterminen är vanligen densamma som höstterminen, om inte läraren meddelat annat.

Jag har inte dansat förut, kan jag börja dansa hos er?

Ja! Vi erbjuder flera kurser för nybörjare i olika dansstilar och åldrar. Titta efter kurser med nivå N eller N/F. Hittar du inte rätt kurs? Kontakta oss via e-post info@eskilstunadansakademi.se så hjälper vi dig att hitta en kurs som passar.

Jag är vuxen, vilka dansklasser kan jag välja?

Som vuxen är du välkommen att dansa alla kurser från 13 år och uppåt, beroende på om nivån passar dig. Vi erbjuder också särskilda vuxenklasser, med nivå N el N/F, där du kan delta både som nybörjare och om du dansat förut.

Danskursen jag anmält mig till är för lätt/svår, hur gör jag?

Under första kursveckan gör läraren en bedömning om kursen passar dig och kan vid behov rekommendera att du byter kurs till en med lägre eller högre nivå. Du får också gärna själv prata med din lärare om du tycker att kursen är för lätt eller för svår. Du kan också mejla oss på info@eskilstunadansakademi.se så tar hjälper vi dig att hitta rätt.

Dansstilen jag anmält mig till passar mig inte, hur gör jag?

Prata med läraren eller kontakta oss på info@eskilstunadansakademi.se, så försöker vi hitta en kurs som passar dig bättre.

ANMÄLAN OCH PROVA PÅ

Hur anmäler jag mig/mitt barn till era kurser?

Anmälan sker genom att du fyller i vårt bokningsformulär här på hemsidan. Anmälan stänger för terminen efter de två första kursveckorna.

Jag är under 18 år, hur gör jag för att anmäla mig?

Vid anmälan behöver person- och kontaktuppgifter anges till vårdnadshavare, som också får en mejlbekräftelse på anmälan.

Blir jag/mitt barn automatiskt anmäld till nästa termin?

Nej, men inför kommande termin skickar vi en mejlförfrågan till dig som varit elev förra terminen om du vill behålla din kursplats eller avboka den. Du får förtur till din kursplats då erbjudandet skickas ut innan anmälan öppnar för nya elever.

Hur gör jag om min kurs redan är fullbokad?

Om kursen du anmäler till är fullbokad, kommer vi meddela dig via mejl. Du/ditt barn placeras på reservplats och vi meddelar dig så snart en ev. kursplats uppstår. Vi kan också, om möjligt, erbjuda dig en kursplats på en liknande kurs.

När öppnar anmälan för nästa termin?

Anmälan för alla elever brukar öppna i början av augusti till höstterminen och i början av december för vårterminen. Gamla elever får förtur till nästa termin då de får ett mejlerbjudande om att fortsätta kursen innan anmälan öppnar för alla.

Jag har anmält men inte fått något bekräftelsemejl?

Om du inte fått något bekräftelsemejl från oss inom 3 dagar rekommenderar vi att du först kollar din skräppost och sen kontaktar oss på info@eskilstunadansakademi.se.

Hur vet jag att jag/mitt barn fått en plats på kursen?

Som bekräftelse på att du/ditt barn fått en kursplats skickas ett bekräftelsemejl till angiven mejladress  inom 1-3 dagar från anmälan.

Hur vet jag vilka kurser jag/mitt barn är anmäld till?

Vilken/vilka grupper du/ditt barn är anmälda till visas i laget.se-appen under "Mina grupper".

Får jag provdansa innan jag bestämmer mig?

 Första kursveckan på varje termin erbjuder vi dig/ditt barn att prova på ett valfritt antal kurser, så att du kan hitta en kurs med den dansstil och nivå som passar dig. Om sen dansklassen inte var för dig så säger du helt enkelt upp din plats, och betalar ingenting!

Behöver jag anmäla mig till prova på?

Ja, för att prova på våra kurser under första kursveckan måste du först anmäla dig till den/de kurser du/ditt barn vill prova. Detta innebär också att du har en garanterad kursplats. Vill du/ditt barn sen inte fortsätta kursen kan du kostnadsfritt avboka kursen inom 6 dagar efter första kurstillfället genom att mejla info@eskilstunadansakademi.se. Observera att du inte kan avboka enbart genom att meddela läraren, utan detta måste ske skriftligen, då anmälan är bindande.

Jag har anmält mig/mitt barn till en kurs men var sjuk under prova-på-veckan, har jag/mitt barn möjlighet att prova på andra kursveckan istället?

Om du missar första kurstillfället brukar vi kunna erbjuda kostnadsfri prova på även under andra kursveckan. Mejla oss i så fall på info@eskilstunadansakademi.se, så förlänger vi din möjlighet till kostnadsfri avbokning.

Kan jag/mitt barn börja dansa fastän terminen redan börjat?

För dig som missade terminsstarten kan vi ibland erbjuda möjlighet till prova på även under pågående termin, mot en engångsavgift. Skicka in din förfrågan till info@eskilstunadansakademi.se. Har mer än hälften av terminen passerat brukar vi hänvisa till prova på under första kursveckan nästkommande termin.

PRAKTISK INFORMATION OM DANSKLASSER

Hur hittar jag till era danslokaler?

Våra danslokaler finns i central Eskilstuna. Information om kursens danslokal med adress anges under Aktiviteter i laget.se-appen.

Hur får jag reda på portkoden till danslokalen?

Portkoden till danslokalen mejlas till respektive elev/vårdnadshavare cirka en vecka innan kursstarten.

Vilka kläder ska jag eller mitt barn ha på mig på dansen?

Information om lämplig klädsel hittar du via länken nedan.

Hur meddelar jag läraren att jag är sjuk eller inte kan komma på nästa lektion?

Inför varje kurstillfälle skickas en kallelse ut på mejl och i laget.se-appen, där du kan meddela läraren om du/ditt barn närvarar eller inte.

Får man som förälder/anhörig/kompis titta på danslektionerna?

Nej, vi ber er att stanna utanför danssalen under lektionerna för största möjliga fokus. Undantag gäller vid första tillfället på terminen då anhöriga får följa med in vid behov för att barnet ska få en trygg start. Vi har sittplatser utanför danssalen där man kan sitta och vänta medan lektionen pågår. I slutet av varje termin får föräldrar, släkt och vänner möjlighet att se vad vi arbetar med genom att titta på i danssalen eller en uppvisning.

Hur gör jag om jag missar en lektion?

Som regel går det inte att ta igen ett kurstillfälle som du/ditt barn missat. Vissa lärare erbjuder möjlighet att du kan ta igen lektionen med en annan grupp förutsatt att den har lämplig ålder och nivå (fråga din lärare).

Får min kompis komma och dansa med mig?

Första kursveckan på varje termin har vi kostnadsfri prova på. Föranmälan krävs. I vissa fall är det möjligt att prova på ett kurstillfälle även senare under terminen, mot en engångsavgift. Kontakta oss i så fall på info@eskilstunadansakademi.se, så hjälper vi till med anmälan.

TIDER, TERMINER, LOV OCH AVSLUTNING

När börjar era terminer?

Höstterminen börjar vanligen vecka 35 eller 36 och vårterminen vecka 3 eller 4. Variationer förekommer mellan åren.

Hur lång är en lektion?

Våra klasser är 45 eller 90 minuter långa, beroende på ålder och dansstil.

Hur ser jag när och var nästa lektion är?

Kommande kurstillfällen ses enklast under Aktiviteter för din grupp i laget.se-appen.

Hur lång är en termin?

Våra kurser pågår 12 kurstillfällen per termin.

Har ni uppehåll på loven?

Vi har normalt uppehåll för höstlov (v 44), sportlov (v 8) och påsklov.

När slutar er termin?

Sista ordinarie kursvecka meddelas under Terminsplanering. Vissa kurser tar även igen inställda kurstillfällen veckan därefter. Datum för sista kurstillfället ses enklast under Aktiviteter för din grupp i laget.se-appen. 

Har ni någon uppvisning i slutet av terminen?

I slutet av höstterminen brukar vi ordna en mindre julavslutning för våra äldre grupper. För våra yngsta barngrupper erbjuds istället att anhöriga tittar på under sista kurstillfället.

Vårterminen avslutas efter ordinarie klasser med en större föreställning, Dansfestivalen, på Eskilstuna Teater.

Vilka grupper deltar i Dansfestivalen?

På Dansfestivalen deltar alla våra danskurser, även barngrupper. Vuxengrupper brukar inte delta.

Hur får jag information om vårens dansfestival?

Information skickas ut via mejl till våra elever och finns även att läsa här på hemsidan.

BETALNING OCH RABATTER

Vad kostar det att dansa hos er?

Våra kurser kostar mellan 1450 kr och 2020 kr per kurs och termin (vårterminen 2024), beroende på dansklassens längd och antalet lärare. Utöver kursavgiften tillkommer en medlemsavgift på 75 kr per termin för alla elever. Avgiften för våra kurser finns angivet i kursschemat för aktuell termin. 

Varför måste jag betala medlemsavgift?

Alla som dansar hos oss måste vara medlemmar i Föreningen Eskilstuna Dansakademi enligt föreningens stadgar. Medlemsavgiften är 75 kr per termin och betalas samtidigt med kursavgiften. I medlemsavgiften ingår en olycksfallsförsäkring. 

Har ni någon rabatt om jag vill dansa mycket?

Vi erbjuder 10% på hela kursavgiften för de som dansar 3 kurser eller mer. Vi har också ett fast terminspris för den som vill dansa ett obegränsat antal kurser.

Jag missade första veckorna på terminen, kan jag få rabatt på kursavgiften?

Kursavgiften gäller för hela terminen, 12 kurstillfällen, oavsett hur många lektioner du som elev har möjlighet att närvara på. För enstaka elever, där det passar att de ansluter till kursen först senare på terminen, kan vi ibland erbjuda en reducerad kursavgift.

När och hur betalar jag för danskursen?

Betalningsavi på kurs- och medlemsavgiften skickas ut under andra kursveckan på terminen. Du kan betala via Swish eller med faktura. En serviceavgift för betalningen ingår i kursavgiften. Om betalning inte sker innan förfallodatum kan en påminnelseavgift tillkomma.

Jag har inte möjlighet att betala hela kursavgiften första månaden, kan jag använda delbetalning?

Vi erbjuder möjlighet till förlängt förfallodatum 90 dagar, förutsatt att önskemål om delbetalning anges vid anmälan.

Jag/mitt barn vill inte fortsätta kursen, hur gör jag med betalningen?

Vi har inte möjlighet att makulera fakturan eller återbetala avgiften om du/ditt barn inte vill fortsätta. Kursanmälan är alltid bindande för hela kursen, oavsett om du/ditt barn varit där eller inte. Kontakta oss på info@eskilstunadansakademi.se så hjälper dig gärna att hitta någon annan kurs/dag som kan passa dig/ditt barn bättre. Vid sjukdom mot uppvisande av läkarintyg kan avgift för resterande kurstillfällen återbetalas.