OM OSS

 

MER OM ESKILSTUNA DANSAKADEMI

Eskilstuna Dansakademi är dansskolan med inriktning mot artistisk show och dans, där eleven får en stark teknisk grund oavsett dansstil. Vi erbjuder danskurser för både stora och små danselever, från 3 år och uppåt, för allt från nybörjare till avancerade dansare. Vi undervisar inom flera olika dansstilar, t ex balett, hiphop, modern och jazz. Dansskolan har lång erfarenhet och många av våra lärare är utbildade, professionella danspedagoger. Vi är dansskolan med stor gemenskap och mysig och proffsig stämning på samma gång!

Varje läsår avslutas med en stor föreställning, Dansfestivalen, på Eskilstuna Teater, där eleverna får visa upp vad de lärt sig under året. Ibland gör grupper från dansskolan även andra uppträdanden under året.

För flera elever har dansskolan blivit första steget mot fortsatt engagemang inom scenkonsten, bl a deltagande i föreställningar som Eskilstunarevyn och Scenknutens produktioner. Vi har även elever som fortsatt sin dansutbildning på Kulturama, Balettakademin och Kungliga Svenska Balettskolan.

Eskilstuna Dansakademi är en fortsättning på Charlie Rivel Jr's Dansskola med mer än 40 års verksamhet i Eskilstuna (startad 1979). Mellan 2010 och 2018 hette vi Artistiska show- & dansskolan The Pointe.

Sedan höstterminen 2022 drivs dansskolan som en ideel förening under namnet Föreningen Eskilstuna Dansakademi. Konstnärlig ledare för dansskolan är Hanna Luhanko Ehrlund. Våra danslokaler ligger centralt i Eskilstuna.

 

VÅRA DANSLOKALER

MUNKTELLARENAN, ABF (VERKSTADSGATAN 5, PLAN 3)

I ABFs lokaler på övervåningen (plan 3) i MunktellArenan finns två av dansskolans danssalar.

Gå in genom huvudentrén eller badhusentrén (se bild) och gå in till vänster om cafeterian. Gå genom den blå dörren med ABFs skylt ovanför (till vänster om pingisen). Gå uppför trapporna/ta hissen en trappa upp och gå in genom en röd dörr till ABFs lokaler på andra våningen.

FD SFI-HUSET, (CARELIIGATAN 10, VÅNING 4)

I det vita huset "Viljan" (som i år används av S:t Eskils Gymnasium och tidigare tillhört SFI), alldeles bredvid Fristadstorget, finns vår danssal högst upp på våning 4. Huset ligger bredvid "blå korsningen" där flera bussar stannar. Ingången ligger mot gården.

LOKOMOTIVET, LOGE 7 (VERKSTADSGATAN 8, PLAN 2)

Lokomotivet ligger i Munktellstaden. Gå in i ståldörren i hörnet av byggnaden (till vänster om huvudentrén till Lokomotivet och mittemot ingången till MunktellArenan) och gå en trappa upp. Vi dansar i loge 7.

S:T ESKILS GYMNASIUM (CARELIIGATAN 11, KÄLLARVÅNINGEN)

S:t Eskils gymnasiums danslokal som ligger i D-husets källarvåning. Ingången är på gården, till vänster om den som ses på bilden.

 

VÅRA DANSLÄRARE

HANNA LUHANKO EHRLUND

Jazz, Latin Jazz, Lyrical Jazz, Musical Workshop, Riverdance, Floorwork
Hanna är konstnärlig ledare för Eskilstuna Dansakademi och regissör för dansfestivalen.

CLAUDIA BURBIDGE

Balett, Balettrepertoar, Tåspets

Claudia började som balettlärare på skolan redan år 1982, då den hette  Charlie Rivel Jr's Dansskola och hon undervisar nu flera barn till tidigare danselever. Under en period har hon även arbetat på skolan som jazzdanslärare. Hon utbildade sig från början i Bournemouth, men gick senare också på Balettakademien i Stockholm.

"- Det är så roligt att eleverna hela tiden blivit fler, att dansen lever. I klassisk balett finns regler för allt. Jag brukar säga till mina elever att de enda kroppsdelar de inte behöver tänka på är näsan och öronen!"

Claudia är också den som syr en stor del av kostymerna till dansfestivalen, vilket hon gör med mycket skicklighet och fantasi.


PERNILLA DÅVERSTAM

Barndans, Jazz, Teater/scenisk gestaltning
Pernilla är utbildad drama-/teaterpedagog vid Stockholms Universitet  och har dansat på dansskolan sedan tonåren. Hon gick musikklass på Djurgårdsskolan där hon hade sin första stora roll som Katten Måns i Pelle Svanslös. 

Pernilla jobbar idag heltid som teater- och danslärare på flertalet platser i Eskilstuna och är aktiv medlem i Teaterföreningen Scenknuten.

ELLINOR WAMME

Balett, Jazz, Musical Workshop 

HANNA JOKELA

Jazz, Riverdance

CHRISTINA "KICKI" TÖRNROS

Stepp

ALVA ENARSSON

Balett

SILJE DETICEK

Musical Workshop

MAJA ENARSSON

Balett

CHRISTINA "TITTI" SWÄRD

Titti är uppvuxen i en musikfamilj i Arvika där fiol, dans och körsång upptog hennes fritid. Efter gymnasiet flyttade hon till Stockholm och gick enstaka kurser på Balettakademien. Hon flyttade sedan till Eskilstuna, då hon kom in på Charlie Rivel Jr's Dansskolas "Entertainer Art School" och gick där som elev mellan 1982-87.

1984 började hon sjunga i coverbandet Rock'n Roll Machine. Utöver de egna spelningarna så backade de också upp en hel del gästartister som Peter Lundblad, Lili och Sussie, Tommy Nilsson, Kurt Olsson, Anders Lundin och Harpo för att nämna några. Mellan 1991-96 var bandet Ted Gärdestads kompband. Sedan 2011 är Rock'n Roll Machine på turné med "En hyllning till Ted Gärdestad och hans musik".

1996 började Titti arbeta tillsammans med Charlie Rivel Jr på hans dansskola, där de tillsammans utformade kursen Musical Workshop, som hon fortfarande idag leder och undervisar i, nu tillsammans med Hanna Luhanko Ehrlund.

ROBINETTE SVEDBERG

Sång Musical Workshop
Robinette började dansa på dansskolan innan hon fyllde 3 år och dansade då balett för Claudia. Hon har sedan dess provat på många olika dansstilar och även tävlat en hel del i dans. 

I grundskolan gick hon musikklass på Djurgårdsskolan och utöver det har hon även tagit sånglektioner för ett par olika lärare på musikskolan. Även i sång har Robinette tävlat, och dessutom deltagit på ett par artistläger. 


2021 släppte Robinette sina första låtar på bl.a. Spotify och jobbar just nu på sitt eget artistprojekt.


 FÖLJ OSS


MEDLEM

VILL DU BLI MEDLEM OCH/ELLER VOLONTÄR I FÖRENINGEN ESKILTUNA DANSAKADEMI?

Årlig medlemsavgift 200 kr.


NYHETSBREV

VILL DU FÅ VÅRT NYHETSBREV?