VÅRA DANSSTILAR

 
 

BARNDANS

Ålder: 3-6 år
Lärare: Christina "Kicki"

Dans för de små. Under en lekfull undervisningsform utvecklas musikalitet och koordination. Barnen får lära sig lätta danssteg och enkla balettövningar. Barndans uppmuntrar till rörelseglädje och ger en naturlig känsla för dans.

Föräldranärvaro:
Under lektionerna är barnet själv i danssalen och föräldern väntar utanför, detta för att gruppen ska fungera och arbeta på bästa sätt.

Klädsel:
Vi rekommenderar kläder som barnet kan röra sig i och som inte är för varma. På fötterna kan barnet ha strumpor med halkskydd eller mjuka balettskor så att man inte halkar. Barnet ska inte ha på sig lösa smycken, t ex halsband/armband, som kan fastna och göra dem illa.

BALETT

Ålder: från 6 år och uppåt
Lärare: Claudia, Maja, Sofiya, Christina "Kicki", Julia och Ellinor

Den klassiska baletten är grunden för all konstnärlig dans, ett måste även för dig som vill vara en bra dansare inom jazzdans, modern dans eller andra inriktningar. Typiska kännetecken för den klassiska baletten är kroppens raka hållning och de utåtriktade benen och fötterna.

Här lär du dig den klassiska balettens grunder, rörelsekoordination, styrka, spänst och balans. Lektionen innehåller stångskola, au milieu, diagnoaler, hopp och stretching. 


Förberedande balett (6-7 år) sker under lekfulla former. Från 7 års ålder ges en mer klassisk balettlektion.

TÅSPETS

Ålder: från 13 år
Lärare: Claudia

Denna klass utgör komplement till en vanlig balettklass. Förkunskaper i balett krävs och eleven måste gå en balettklass hos oss utöver tåspetsklassen.

Typiskt för den klassiska baletten är tåspetstekniken där du dansar på tåspetsarna i en förstärkt sko. För att dansa tåspets ska man ha tränat balett flera gånger i veckan under flera år. Detta är på grund av att det krävs mycket styrka och specifik teknik för att genomföra träningen på ett säkert sätt. Vi börjar träna vid stången för att i takt med elevens utveckling överföra tåspetsövningarna till golvet.

Läraren bedömer innan kursstart om eleven har den fotstyrka (fötterna måste vara färdigväxta) och förkunskaper i balett som krävs för att delta, så att eleven inte skadar fötterna.


JAZZ

Ålder: från 6 år och uppåt
Lärare: Hanna LE, Hanna J, Sofiya, Silje, Christina "Kicki", Julia och Ellinor

Förberedande jazz (6-7 år) sker under lekfulla former. Från 7 års ålder ges en mer klassisk jazzlektion.

LATINJAZZ

Ålder: från 14 år och uppåt
Lärare: Hanna LE

Jazzdans med latinoinslag. Latinjazz dansas i singel där salsa blandas med jazz i ett högt tempo. Betoningen ligger på feeling och stil. En härlig dansstil full av rytm, energi, glädje och gung. Rörelsekoordination, kondition, styrka och smidighet tränas.

LYRISK JAZZ

Ålder: från 10 år och uppåt
Lärare: Hanna LE

Lyrisk jazz är en form av jazz som kan beskrivas som flödande och emotionell med förlängda rörelser, ofta med starkt känslouttryck.

MODERN DANS

Ålder: från 10 år och uppåt
Lärare: Maja

Modern dans, även kallad Contemporary, är en flödande, energisk, uttrycksfull dans med mycket akrobatiska inslag. Den är inte lika strikt som t ex klassisk balett utan har mycket friare rörelser.

MUSICAL WORKSHOP

Ålder: från 5 år och uppåt
Danslärare: Hanna LE, Silje, Robinette, Julia och Ellinor
Sånglärare: Christina "Titti", Robinette, Silje, Julia och Ellinor

Du lär dig dansa olika stilar som jazz, street, showdance mm, medan vi sjunger sånger från musikaler, melodifestivaler och hitlistorna. Syftet med Musical Workshop är att sjunga och dansa samtidigt.

I musikalindustrin krävs idag att du behärskar dans, sång, scenisk gestaltning och ofta även stepp för söka dig vidare på både utbildningar och så småningom professionella jobb.

Förberedande Musical Workshop (6-7 år) sker under lekfulla former. Från 7 års ålder ges en längre musikallektion.

RIVERDANCE

Ålder: från 12 år och uppåt
Lärare:  Hanna LE och Hanna J

Keltisk folkdans. Vi dansar till irländsk musik. Raka armar och mycket fot- och benarbete står i fokus. Formationer och stora rörelser över golvet är något som återkommer i Riverdance.

FLOORWORK/ STRETCH

Ålder: från 14 år och uppåt
Lärare: Hanna LE

I Floorwork tränar du smidighet och styrka i takt med din mognad och utveckling. Lektionen består av övningar som utvecklar styrka och flexibilitet i kroppen och förbättrar din utåtvridning, hållning och placering.

Inga klasser vårterminen 2024.

HIPHOP

Ålder: från 10 år och uppåt
Lärare:

Inga klasser vårterminen 2024.

HEELS COMMERCIAL

Ålder: från 14 år och uppåt
Lärare:

Vi jobbar med att lära oss stå, gå, föra oss och dansa i high heels/höga klackar. Vi peppar varandra och ger självförtroendet en boost. Utöver teknikövningar och diagonaler så jobbar vi även med koreografier med olika fokus. Målet är att bli fullt bekväm i höga klackar.

Inga klasser vårterminen 2024.

SCENISK GESTALTNING

Ålder: från 10 år och uppåt
Lärare:

Genom en blandning av drama- och teaterövningar undersöker och utvecklar vi våra sceniska förmågor. Vi kommer bland annat arbeta med hur vi förmedlar olika känslor i kropp, ansikte och röst och hur vi bygger en karaktär.

Detta är en kurs för dig som vill spela teater men även för dig som vill utveckla ditt sceniska uttryck och din sceniska gestaltning . Kursen är ett bra komplement till Musical Workshop.

Inga klasser vårterminen 2024.

STEPP

Ålder: från 12 år och uppåt
Lärare: Christina "Kicki"

Du dansar med steppskor. Fred Astair och killarna i Stomp är två exempel på steppdansare. Vi steppar till musik från Sinatra till de senaste på topplistorna. Rytm, timing och balans är fokus med stor dansglädje.

Inga klasser vårterminen 2024.